Docent Frans 2e gr in Wieringerwerf

Lesgeven op rsg Wiringherlant: dat is lesgeven op een kleinschalige en brede school die volop in beweging is. Een regionale school waar wereldburgerschap centraal staat: hier haal jij als docent Frans het beste uit jezelf en je leerlingen. Daarbij kun je rekenen op onze moderne en aantrekkelijke leeromgeving. En of je nou vanuit de richting van Amsterdam komt of vanuit Friesland: je bent er zo.

Jouw werk als docent

Op het Wiringherlant kun jij je volop inzetten voor lessen en extra’s voor je leerlingen. Als docent doe je dat binnen én buiten de school. Want naast dat je bijvoorbeeld meedenkt over hoe we wereldburgerschap vormgeven binnen ons curriculum, zoek je ook de samenwerking op met het bedrijfsleven. Op het Wiringherlant bied jij leerlingen namelijk de kans om hun nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Kortom: een functie waarbij verbinding centraal staat.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het:

 • lesgeven in het vak Frans aan de leerlingen tl, havo en atheneum;
 • bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen;
 • vervullen van een mentorrol voor je mentorklas;
 • versterken van de doorlopende leerlijn Frans samen met collega’s uit de vaksectie;
 • oppakken van schoolbrede thema’s, waarin je niet alleen bijdraagt aan de ontwikkeling van onze leerlingen, je daagt ook jezelf uit als docent.

Als jij onze nieuwe collega wordt, organiseren we het eerste jaar een inwerkprogramma voor je zodat jij echt goed kunt landen. Samen met jouw 2 coaches voor algemene en vakinhoudelijke begeleiding ontdek je dan alles wat rsg Wiringherlant jou te bieden heeft.

Over onze school

Rsg Wiringherlant biedt kwalitatief goed onderwijs in een veilige en prettige leeromgeving voor zo’n 930 leerlingen van vmbo tot en met atheneum. Ons onderwijs gaat verder dan het reguliere lesprogramma en sluit aan op persoonlijke behoeftes en talenten. Hier stimuleren we onderzoekend en ondernemend leren. Zo bereid jij, samen met zo’n 110 collega’s, jongeren voor op de wereld van nu en morgen.

Je bent onderdeel van de vaksectie, maar ook van een breder team. Dat betekent dat je volop in verbinding staat met de hele school. Zo kunnen jouw talenten hun weg vinden om tot uiting te komen. Meer weten over de school? www.wiringherlant.nl

Voordelen van de overkoepelende stichting SOVON

Onze school is onderdeel van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland-Noord (SOVON). Jaarlijks is er een professionaliseringsmiddag waarbij de negen aangesloten scholen van elkaar leren. Verder biedt de stichting ook voordelen op het gebied van jouw loopbaan. Zo heeft SOVON actief beleid op mobiliteit, want we vinden het belangrijk dat jij goed zit. Meer weten over SOVON? www.sovon.nu

Dit kun je van ons verwachten

Het betreft een functie als docent LB (maximaal € 4.366 bij een fulltime dienstverband) per 1 augustus 2022 met een omvang van 0,8 fte. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid.

Daarnaast bieden we:

 • salariëring en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VO, inclusief vakantietoeslag, eindejaarsuitkering van 8,33%, aantrekkelijke vergoeding woon-werkverkeer (kilometers boven de 25 km enkele reis nu ook na het eerste jaar vergoed) en uitruilregelingen;
 • persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Je kunt dit budget inzetten zoals jij wilt;
 • ruimhartige lesopslag. Bij SOVON vinden we dat een randvoorwaarde om je werk goed te kunnen doen;
 • negen scholen in één stichting, dat betekent dat er extra doorgroeimogelijkheden zijn voor jou;
 • collectieve verzekering bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid;
 • een pensioenregeling bij pensioenfonds ABP.

Dit vragen wij van jou

We zoeken een tweedegraads docent. Naast je bevoegdheid vinden we het belangrijk dat jij:

 • een aanvulling bent op de energieke werksfeer die kenmerkend is voor onze school;
 • kunt bijdragen aan je eigen vakgebied en aan schoolbrede ontwikkeling;
 • je verbindende vaardigheden weet in te zetten voor het beste onderwijs voor onze leerlingen.

Jouw sollicitatie

Zin om les te geven op rsg Wiringherlant? Solliciteer dan uiterlijk op 22 april.

Nodigen we jou uit voor een kennismakingsgesprek? En zijn we van beide kanten enthousiast? Dan organiseren we snel je aanstellingsgesprek zodat je nieuwe collega’s jou kunnen verwelkomen.

Heb je vragen over deze vacature? Neem gerust contact op met onze rector Alice Hart via (0227) 51 38 30.

Solliciteer